AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Eerste dodelijk ongeval in 9 jaar bij Amerikaanse airline

Één dodelijk slachtoffer en zeven lichtgewonden, dat is wat een exploderende motor van een Boeing van Southwest Airlines heeft aangericht, zo melden verschillende Amerikaanse media. De overleden vrouw is het eerste dodelijke slachtoffer door een ongeluk sinds negen jaar op een vlucht van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Expolosie
Vlucht 1380 van Southwest Airlines was onderweg van New York La Guardia Airport naar Dalles Love Field. Toen, ongeveer 20 minuten na vertrekt, de linkermotor ontplofte ontstond er paniek aan bood. Een stuk van de motor sloeg een raam kapot, waardoor een vrouwelijke passagiers bijna uit het raam werd gezogen.

Raam
Volgens ooggetuigen hing de vrouw “veel minuten” buiten het raam, vastgehouden door één andere passagier. Hij kon de vrouw niet alleen naar binnen trekken, toen er een tweede man bijsprong kon de vrouw terug aan boord worden gehaald.

Passagiers
In de Boeing 737-700 zaten 144 passagiers en 5 werknemers van Southwest Airlines. De 43-jarige vrouw die aan haar verwondingen overleed, is het eerste dodelijk slachtoffer sinds negen jaar op een vlucht van een Amerikaanse airline, voor Southwest Airlines is de vrouw het eerste dodelijk slachtoffer ooit door een ongeluk tijdens een vlucht.

Southwest
De topman bij Southwest, Gary Kelly, sprak over een “trieste dag.” Volgens Kelly was het vliegtuig op 15 april voor het laatste geïnspecteerd, en was hij niet op de hoogte van problemen met de motor.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/