fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Icelandair neemt nieuwe 737 MAX 8 in ontvangst

Icelandair heeft een nieuwe Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen, zo meldt de maatschappij. Het is één van de 16 nieuw MAX toestellen die de airline in de komende jaren ontvangt.

 Jökulsárlon
De 737 MAX 8 van Icelandair draagt, net zoals alle andere vliegtuigen van de maatschappij, de naam van een vulkaan of natuurwonder van IJsland. De nieuwe Boeing heeft de naam Jökulsárlon gekregen, naar het grootste gletsjermeer van IJsland. In de komende vier jaar ontvangt de maatschappij nog 16 nieuwe MAX 8 toestellen.

MAX
De Boeing 737 MAX 8 van Icelandair heeft grotere ramen, persoonlijke led-verlichting en grotere vakken voor handbagage. Daarnaast produceren de Boeing vliegtuigen 20 procent CO2-uitstoot dan de toestellen die ze vervangen. De 737 kan een afstand van 6.509 kilometer overbruggen.

Bier
De passagiers die de eerste vlucht met de MAX meemaakten, de “Iceland by Air” vlucht, konden genieten van een limited edition biertje. Het “737 Transatlantic Icelandair Pale Ale” biertje, met een alcoholpercentage van 7,37 procent, kan de komende maanden in de Saga lounge op het Keflavik International Airport geproefd worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button