MilitairNieuwsProfessionalRoutes

Rusland laat toch Amerikaanse airlines toe in luchtruim

Rusland heeft op het nippertje toestemming gegeven dat Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, de komende zes maanden, nog boven het land en in het Russische luchtruim vluchten mogen uitvoeren, zo meldt Reuters.

Verlenging
Rusland heeft op het allerlaatste moment toestemming gegeven dat maatschappijen uit de Verenigde Staten boven het land mogen vliegen. Slechts uren voordat de eerder afgesloten overeenkomst zou aflopen, verlengde het Russische Ministerie voor Transport de overeenkomst met zes maanden.

Routes
De toestemming heeft betrekking op drie bepaalde routes, welke dat zijn werden niet gespecificeerd. Daarnaast verleende Rusland ook toestemming voor alle vrachtvluchten die van Azië naar Europa vliegen tot 20 april, maar daarna zouden alternatieve routes besproken moeten worden.

Syrië
De discussie over de routes boven Rusland laaide op nadat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk raketten op Syrië afvuurden. Deze actie was een antwoord op het gebruik van gifgas door de Syrische overheid. Rusland steunt Syrië en was het niet eens met de raketaanval.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button