fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol in het kielzog van Charles de Gaulle

Schiphol verwerkte in maart 5,57 miljoen passagiers, een toename van 7,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarmee komt de luchthaven uit de op de derde plaats in de Europese top.

Europa
Londen Heathrow verwerkte 6,49 miljoen passagiers in maart (+ 5 procent), gevolgd door Parijs Charles de Gaulle met 5,57 miljoen (+ 4,9 procent). Frankfurt verwelkomde met 5,52 miljoen passagiers iets minder dan Schiphol. Voor de Duitse luchthaven betekent dit een significante toename van 13,2 procent.

Kwartaal
Over het eerste kwartaal ziet het totaal aan passagiers voor de vier luchthavens er als volgt uit:
1. Heathrow: 17,69 miljoen
2. Charles de Gaulle: 15,59 miljoen
3. Schiphol: 15,24 miljoen
4. Frankfurt: 14,429 miljoen

Schiphol moet in het eerste kwartaal Charles de Gaulle voor zich dulden. Mogelijk noteert de luchthaven van Amsterdam later dit jaar een tweede plaats als de groeipercentages gelijk blijven.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen op Schiphol nam met 40.059 afgelopen maand nauwelijks toe. Dit is een toename van 1,6 procent. Het aantal passagiers is vooral het gevolg van een hogere bezettingsgraad en de inzet van grotere vliegtuigen. Het aantal vrachtvluchten daalde duidelijk, met 10,8 procent.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button