fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Bonden willen begin mei doorgaan met stakingen Air France

De Franse vakbonden willen de stakingen bij Air France doorzetten. Verschillende Franse media melden dat de bonden ook werkonderbrekingen gaan organiseren begin mei, zonder er specifieke datums bij te vermelden.

Weigeren
De afgelopen weken werden er veel werkonderbrekingen door de piloten, cabine crew en grondpersoneel van Air France ondernomen. Zij willen een loonsverhoging van 5,1 procent, maar Air France gaat daar niet in mee. De maatschappij kwam met een eindbod, maar deze weigeren de vakbonden de accepteren. Ze roepen op om ook begin mei het werk neer te leggen.

Stakingen
De afgelopen weken vonden er al verschillende stakingen plaats, zoals afgelopen dinsdag en woensdag. Voor komende week staan op maandag 23 en dinsdag 24 april stakingen gepland. Door op te roepen om nieuwe stakingen begin mei te houden, willen de bonden de druk op de directie van Air France verhogen.

Kosten
Volgens Air France komen de kosten van de stakingen, inclusief die van afgelopen 17 en 18 april, rond de 220 miljoen euro te liggen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button