fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Brussels Airport klaar voor komst A380 | video

Brussels Airport ontvangt vanmiddag een Airbus A380 van Emirates aan de vernieuwde Pier B, zo meldt de Belgische luchthaven. De vernieuwde pier, met een driedubbele instapbrug, biedt ruimte aan grote vliegtuigen zoals de A380, A350 en Boeing 777’s en 787’s.

Driedubbel
Brussels Airport investeert 52 miljoen euro in aanpassingen aan de B pier. Een van die aanpassingen is de driedubbele instapbrug die aan de deuren 31 en 33 van pier B is geïnstalleerd. Hoe die instapbrug tot stand is gekomen is te zien in onderstaande timelapse.

A380
De Airbus A380 van Emirates, vlucht EK183 en EK184, bezoekt eenmalig de Brusselse luchthaven. In de toekomst is het mogelijk dat dit toestel vaker wordt ingezet. Normaal wordt er met een Boeing 777-300 gevlogen op de directe verbinding tussen Dubai en Brussel, de A380 wordt vandaag ingezet om de nieuwe instapbruggen te testen. Het is de derde keer dat een A380 landt op Brussels Airport. De superjumbo zal rond 13:25 uur aankomen.

Aanpassingen
De 24 bruggen die sinds 1992 de B-pier met de vliegtuigen verbinden zullen geleidelijk vervangen worden voor moderne bruggen. Ze worden uitgerust met airco en grote ramen, ook worden er extra stoelen geplaatst in de gates voor de passagiers. Twee derde van de nieuwe bruggen zullen een dubbele brug worden om het in- en uitstappen van de passagiers te versnellen.

State-of-the-art
Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport legt uit: “deze belangrijke investering in nieuwe state-of-the-art instapbruggen past perfect in de strategie van Brussels Airport om het comfort van onze klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en de operationele efficiëntie te verbeteren”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button