AirlinesIncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessional

Southwest niet langer de ‘veiligste’ airline ter wereld

Southwest Airlines is sinds het incident op vlucht 1380 afgelopen dinsdag, waarbij een passagier om het leven kwam, niet langer de ‘veiligste’ luchtvaartmaatschappij. De maatschappij was tot dinsdag sinds haar oprichting in 1971 niet betrokken geweest bij een dodelijk ongeval.

Hierover schrijft de Britse krant Independent.

Geen fatale incidenten
Incidenten waren er wel bij Southwest. In 2013 bijvoorbeeld, toen raakten enkele passagiers gewond nadat het neuswiel inklapte tijdens de landing in New York. En in 2000 kwam een toestel na de landing tot stilstand naast een tankstation. Hierbij raakten 43 inzittenden gewond.

Southwest vervoerde sinds haar oprichting zo’n 1,8 miljard passagiers veilig van A naar B, zonder ongevallen met dodelijke afloop. Maar sinds het incident deze week wordt dat record gedragen door Ryanair.

Ryanair
De Ierse prijsvechter heeft geen fatale ongevallen meegemaakt en bestaat sinds 1985. Vorig jaar vervoerde de maatschappij haar miljardste passagier. EasyJet was sinds de oprichting in 1995 ook niet betrokken bij fatale incidenten. De maatschappij staat nu op plaats twee, met 820 miljoen vervoerde passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button