AirlinesOverig nieuwsProfessional

“3200 banen op de tocht bij Lufthansa”

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat meer innoveren. Daardoor moet een deel van het personeel ander werk gaan doen, melden diverse media.

Volgens het Duitse blad WirtschaftsWoche kunnen 3200 kantoormedewerkers een aanbod voor een nieuwe functie verwachten. Hun kwaliteiten sluiten volgens Lufthansa niet aan bij wat er nodig is.

Digitalisering
Lufthansa zoekt volgens het blad nieuwe medewerkers die veel van digitalisering en innovatie weten. Met de nieuwe medewerkers wil de airline de internationale concurrentie beter aan kunnen. Met name de golfcarriers worden volgens WirtschaftsWoche als bedreiging gezien.

Vrijwillig
Een woordvoerder van Lufthansa stelt dat er geen sprake is van gedwongen ontslagen. “Het is een vrijwillig programma”, aldus de zegsman. Medewerkers krijgen een aantrekkelijk aanbod om de maatschappij te verlaten of om ander werk te gaan doen.

130.000
De Lufthansa Group heeft in totaal ongeveer 130.000 mensen in dienst. Naast Lufthansa maken ook Eurowings, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Swiss deel uit van de groep.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen