fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

737 Schiet van baan: luchthaven Nepal dicht

De luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu is meer dan twaalf uur dicht geweest nadat donderdag een Boeing 737 van Malindo Air van de baan schoot. Bij het incident raakte niemand gewond, meldt persbureau AFP.

Het incident gebeurde volgens een woordvoerder van de luchthaven toen de piloten van het Maleisische toestel bezig waren met de takeoff en een probleem ontdekten. Ze braken daarop de takeoff af, maar het toestel schoot van de baan en kwam in de modder terecht. Het vliegtuig zou naar Kuala Lumpur vliegen.

Gesloten
Bij het incident raakte niemand gewond, maar de luchthaven werd na het incident gesloten. Nadat het toestel verwijderd werd, kon de luchthaven weer open. Volgens een zegsman van de luchthaven heeft het toestel geen schade opgelopen.

Eerdere incidenten
In maart crashte een toestel van US-Bangla Airways op de luchthaven. Daarbij kwamen 51 mensen om het leven. In 2015 kwam een vliegtuig van Turkish Airlines na de landing naast de landingsbaan terecht. Het vliegveld kon pas vier dagen later weer open omdat het lang duurde om het toestel weg te halen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button