fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Air France houdt referendum over laatste loonbod

Alle medewerkers van Air France mogen zich uitspreken over het loonbod wat de maatschappij aan de vakbonden gedaan heeft. Ceo Jean-Marc Janaillac verbindt zijn toekomst aan de uitkomst van het referendum. Dit meldt het bedrijf vrijdagmiddag.

Air France legde maandag het eindbod op tafel voor de vakbonden. Daarin wordt één procent extra loonsverhoging geboden, wat neerkomt op twee procent loonsverhoging vanaf april. Daarnaast wil Air France het loon met vijf procent verhogen over de komende drie jaar, wat neerkomt op 1,65 procent meer loon per jaar.

Ultimatum
De vakbonden kregen tot vrijdagmiddag 12 uur de tijd om akkoord te gaan, maar deden dat niet. Pilotenvakbond SNPL noemde het voorstel van de directie op voorhand al “een illusie”. Afgelopen week werd er wederom gestaakt.

Medewerkers
Air France-KLM ceo Jean Marc Janaillac geeft nu alle Air France medewerkers de kans om zich uit te spreken. Zij kunnen zich van 26 april tot begin mei online uitspreken voor of tegen het eindbod.

Verlamming
“Air France moet uit deze verlamming komen”, stelt Janaillac. “Ik kan niet accepteren dat dit doorgaat. Een groot deel van de medewerkers staakt niet”, aldus de ceo.

Gevaar
Janaillac stelt dat de toekomst van Air France-KLM in gevaar kan komen als de stakingen doorgaan en verbindt zijn eigen lot aan de uitkomst van het referendum. “Ik draag persoonlijk de gevolgen van deze stemming”, zegt hij.

220 Miljoen
De stakingen hebben Air France-KLM dit jaar al meer dan 220 miljoen euro gekost. Sinds 22 februari zijn er negen dagen geweest waarop niet gevlogen werd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button