AirlinesNieuwsProfessional

Air France houdt referendum over laatste loonbod

Alle medewerkers van Air France mogen zich uitspreken over het loonbod wat de maatschappij aan de vakbonden gedaan heeft. Ceo Jean-Marc Janaillac verbindt zijn toekomst aan de uitkomst van het referendum. Dit meldt het bedrijf vrijdagmiddag.

Air France legde maandag het eindbod op tafel voor de vakbonden. Daarin wordt één procent extra loonsverhoging geboden, wat neerkomt op twee procent loonsverhoging vanaf april. Daarnaast wil Air France het loon met vijf procent verhogen over de komende drie jaar, wat neerkomt op 1,65 procent meer loon per jaar.

Ultimatum
De vakbonden kregen tot vrijdagmiddag 12 uur de tijd om akkoord te gaan, maar deden dat niet. Pilotenvakbond SNPL noemde het voorstel van de directie op voorhand al “een illusie”. Afgelopen week werd er wederom gestaakt.

Medewerkers
Air France-KLM ceo Jean Marc Janaillac geeft nu alle Air France medewerkers de kans om zich uit te spreken. Zij kunnen zich van 26 april tot begin mei online uitspreken voor of tegen het eindbod.

Verlamming
“Air France moet uit deze verlamming komen”, stelt Janaillac. “Ik kan niet accepteren dat dit doorgaat. Een groot deel van de medewerkers staakt niet”, aldus de ceo.

Gevaar
Janaillac stelt dat de toekomst van Air France-KLM in gevaar kan komen als de stakingen doorgaan en verbindt zijn eigen lot aan de uitkomst van het referendum. “Ik draag persoonlijk de gevolgen van deze stemming”, zegt hij.

220 Miljoen
De stakingen hebben Air France-KLM dit jaar al meer dan 220 miljoen euro gekost. Sinds 22 februari zijn er negen dagen geweest waarop niet gevlogen werd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/