fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Norwegian bestelt minder 787’s bij Boeing

Norwegian heeft de order voor 787-9’s bij Boeing naar beneden bijgesteld. Uit het orderboek zijn zes Dreamliners geschrapt, melden diverse media.

De zes toestellen waren al besteld en zijn in maart ondergebracht bij de Chinese leasemaatschappij BOC Aviation. Dit bevestigt een woordvoerder van Norwegian tegenover de website bizjournals.com.

1,69 miljard
De order is 1,69 miljard dollar waard, gebaseerd op de catalogusprijzen. Doorgaans krijgen klanten wel korting bij grote bestellingen. Norwegian bestelde negentien Dreamliners in één keer.

Lease
Dat Norwegian de toestellen ondergebracht heeft bij BOC, betekent niet dat de vliegtuigen niet alsnog bij Norwegian terechtkomen. BOC kan de toestellen weer leasen of verkopen aan Norwegian.

Kosten besparen
Door de toestellen door BOC te laten overnemen, kan Norwegian kosten besparen. De maatschappij die de toestellen bestelt, betaalt namelijk vanaf de dag dat de overeenkomst getekend wordt, geld aan de vliegtuigbouwer. Die verantwoordelijkheid ligt nu bij de leasemaatschappij.

Onderzoek
De financiën van Norwegian zijn op dit moment bron van onderzoek door de Noorse overheid.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button