fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Stiptheidsactie bij afhandelaren Schiphol

Medewerkers van de afhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissipport werken sinds 7 uur vrijdagochtend strikt volgens de regels op Schiphol. De stiptheidsactie kan gevolgen hebben voor reizigers, meldt vakbond FNV Luchtvaart.

FNV Luchtvaart stelde de drie bedrijven individueel een ultimatum voor een nieuw loonbod en betere arbeidsvoorwaarden. Dat ultimatum verliep donderdag, waarna nu stiptheidsacties volgen.

“De FNV constateert dat de loonontwikkeling van de medewerkers soms jaren stilstaat of achterblijft bij de inflatie”, stelde de vakbond eerder.

Regels
Met de stiptheidsactie werken de medewerkers strikt volgens de regels. Volgens FNV loopt de bagage van passagiers wellicht vertraging op, maar missen reizigers zelf geen vlucht.

Medewerkers
Volgens FNV willen de afhandelaars bezuinigen over de rug van de medewerkers. Op Schiphol zijn veel verschillende afhandelaars actief, waardoor de tarieven onder druk staan. “Dat moet stoppen”, stelt de vakbond.

Maatschappijen
De drie bedrijven handelen voor diverse maatschappijen passagiers en vracht af. Onder anderen Corendon, Garuda Indonesia, Turkish Airlines worden door de afhandelaars geholpen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button