AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutes

Wizz Air breidt verder uit in Verenigd Koninkrijk

Wizz Air breidt de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk verder uit met de stationering van een vierde vliegtuig op het vliegveld Londen Luton, zo meldt de Hongaarse low-cost luchtvaartmaatschappij.

VK
De vierde Airbus A320, is er één van de acht die dit jaar in het Verenigd Koninkrijk gestationeerd worden. Met deze nieuwe toestellen verhoogt de maatschappij de capaciteit op vluchten vanuit het VK met 14 procent.

Tirana
Daarnaast biedt de maatschappij een nieuwe route aan vanaf Londen Luton naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Deze route zal op dinsdag, donderdag en zaterdag gevlogen worden.

Uitbreiding
Wizz Air is bezig met een Europese uitbreiding waarbij er in totaal 21 vliegtuigen worden toegewezen aan Europese basissen. Hiermee worden 700 extra wekelijkse vertrekken mogelijk gemaakt en het begin van 70 nieuwe diensten. Waaronder de nieuwe vlucht tussen Eindhoven en Wenen.

Eindhoven
De eerste vlucht vanaf Eindhoven naar Wenen is op 2 juli. Twee keer per week, op maandag en vrijdag, wordt er naar de hoofdstad van Oostenrijk gevlogen. Dit is de twintigste bestemming voor Wizz Air van en naar Eindhoven, waarbij de airline zich nadrukkelijk richt op de Oost-Europese landen. Zo worden onder andere Gdansk, Lublin, Riga en Sofia bediend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close