AirlinesIncidentenOverig nieuwsVliegvelden

A320 beschadigd door granaataanval Libië

Een Airbus A320 van Libyan Airlines is eerder deze week beschadigd geraakt door artilleriegranaten. De granaten werden afgevuurd op luchthaven Mitiga in Tripoli, meldt de Libanese website Libya Observer.

De Airbus liep door de granaatinslagen schade op aan de romp en de vleugels. Ook raakte de aankomsthal van de luchthaven beschadigd. Bij de aanval raakte geen mensen gewond. Volgens de Special Deterrent Force (SDF) zit een lokale brigade achter de aanval. In Libië is het al geruime tijd onrustig.

Eerdere incidenten
Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig beschadigd raakt bij gevechten rond de luchthaven. In oktober 2017 werd een A330 van Libyan Airlines geraakt door geweervuur; in 2015 nam iemand een geparkeerde A319 van Afriqiyah Airways onder vuur. Bij die incidenten vielen geen gewonden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button