fbpx
InnovatieNaast het nieuwsProfessional

EasyJet investeert in start-up die vertraging voorspelt

Lumo, een Amerikaanse start-up, kan met intelligente software vluchtvertragingen voorspellen. Grote luchtvaartmaatschappijen zijn geïnteresseerd in dit bedrijf en maken graag een investering, zoals EasyJet en JetBlue, zo meldt Skift.

Lumo
Het bedrijf dat al uren, of zelfs dagen van te voren kan voorspellen welke vluchten vertraging op zullen lopen, heet Lumo. Het bedrijfje uit Boston heeft een paar grote luchtvaartmaatschappijen als investeerders, waaronder JetBlue en Founders Factory, een Engels bedrijf dat door EasyJet wordt gesteund.

Investering
Het bedrijf heeft al een bijdrage van 1,5 miljoen dollar (1,21 miljoen euro) ontvangen van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Daarnaast ontving Lumo nog 2,3 miljoen dollar (1,86 miljoen euro) van Jetblue, Founders Factory en Plug and play, een software bedrijf uit Silicon Valley.

Reizigers
Reizigers kunnen nu al op de website van het bedrijf zelf kijken of er een kans is dat hun vlucht vertraagd zal zijn. Om dit te voorspellen kijkt het bedrijf naar de geschiedenis van de vluchten, seizoenstrends, de tijd van de dag, de dag in de week en weersvoorspellingen.

Reisorganisaties
Niet alleen JetBlue en EasyJet hebben interesse in het bedrijf, ook reisorganisaties als Adelman, Carlson Wagonlit en Flight Centre hebben hun interesse getoond en worden de eerste klanten voor Lumo.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button