fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Amerikaanse bank heeft aandelen Norwegian gekocht

De Amerikaanse Bank JPMorgan Chase, heeft sinds 12 april van dit jaar, 5,16 procent van Norwegian Air Shuttle in handen, zo laat de bank via een persbericht weten.

Bank
JPMorgan is één van de grootste banken van de Verenigde Staten. De bank heeft meer dan vijf procent van de aandelen van Norwegian in handen. Met 5,16 procent van de aandelen, oftewel 1.997.365 aandelen, heeft de bank ook meer inspraak in de Noorse low-cost luchtvaartmaatschappij.

IAG
Eerder deze maand liet de International Airlines Group (IAG) weten dat zij ook hun pijlen op Norwegian gericht hebben. IAG kocht 4,6 procent van de aandelen van Norwegian, met de hulp van JPMorgan die IAG inhuurde voor de aankoop van de aandelen.

Investernig
Volgens IAG is Norwegian een “aantrekkelijke investering.” De interesse van IAG voor Norwegian komt volgens persbureau Bloomberg vooral door de long-haul expertise die Norwegian opgebouwd heeft.

Verkoop
Als het aan Norwegian-ceo Bjorn Kjos ligt, wordt zijn maatschappij niet overgenomen door welke andere carrier dan ook. Norwegian heeft volgens Kjos “absoluut geen interesse in een verkoop”. De interesse in de maatschappij geeft volgens Norwegian wel aan dat het businessmodel werkt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button