AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Samenwerking Eurowings en Laudamotion houdt geen stand

De samenwerking tussen Eurowings en Laudamotion is van korte duur. Eurowings maakte bekend de samenwerking op 31 mei te beëindigen.

Concurrent
Laudamotion voert sinds vorige maand op wet-lease basis vluchten uit voor de Lufthansa-dochter. Ryanair, een van de grootste concurrenten van Eurowings, heeft een aandeel van 25 procent in Laudamodition. En er zijn plannen om dit uit te breiden naar 75 procent. Eurowings wil snel groeien en startte daarom meerdere wet-leases.

Tekort
Er worden vier toestellen verhuurd aan Eurowings om het capaciteitstekort op Europese en binnenlandse routes op te vangen. De concrete reden voor het beëindigen van de samenwerking zou het computersysteem van Ryanair zijn. Laudamotion stapt over op dit systeem, dat niet compatibel is met die van Eurowings. Eerder deze maand werd om dezelfde reden ook de samenwerking met Condor stopgezet.

Groeien
Ryanair wil van Laudamotion een grote prijsvechter maken, met een vloot van 40 toestellen binnen de komende drie jaar. De Ierse maatschappij vliegt ook op wet-lease basis met zes vliegtuigen voor Laudamotion.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button