AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Europese Commissie start onderzoek staatssteun Alitalia

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar de 900 miljoen euro die luchtvaartmaatschappij Alitalia van de Italiaanse overheid ontvangen heeft, zo meldt de Europese Commissie.

Onderzoek
Het onderzoek naar de Italiaanse staatssteun focust zich vooral op de duur van de leningen. Het is volgens de Europese regelgeving toegestaan om zes maanden steun te ontvangen, maar Alitalia heeft vanaf mei tot en met december vorig jaar geld van de Italiaanse overheid gekregen. Daarnaast kijkt de Europese Commissie of het bedrag dat Alitalia ontvangen heeft, wel beperkt is gebleven tot het minimumbedrag, of dat er meer geld dan nodig was naar de luchtvaartmaatschappij is overgemaakt.

Steun
Altitalia ontving 900 miljoen euro aan leningen van de Italiaanse overheid om de luchtvaartmaatschappij draaiende te houden. Sinds mei vorig jaar staat het bedrijf onder curatele, nadat een reddingsplan voor de maatschappij door de werknemers op 24 april 2017 werd weggestemd.

Lening
De Italiaanse overheid stelde in eerste instantie 600 miljoen euro beschikbaar om het bedrijf draaiende te houden voordat het verkocht kon worden. In oktober 2017 werd er nog 300 miljoen euro extra in Alitalia gepompt. De in steun van in totaal 900 miljoen euro wordt nu door de Europese Commissie onderzocht, nadat zij klachten ontvingen over de verstrekte leningen.

Verkoop
Alitalia heeft begin april drie biedingen ontvangen van verschillende partijen die de maatschappij willen overkopen. Lufthansa en easyJet zijn twee van de drie bieders, de derde is nog onbekend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close