fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsNL Nieuws

Nordica met schone lei vanaf Groningen Airport

Nordica begint maandag met een schone lei op Groningen Airport Eelde, zo laat de maatschappij weten na een roerig weekeind.

Groningen
De Estse maatschappij vloog maandagochtend een vervangend toestel in naar Groningen, nadat een ander toestel beschadigd raakte.

Annuleren
De airline, die sinds de start van het zomerseizoen een basis heeft op Groningen, moest vrijdag, zaterdag en zondag vluchten annuleren. “De problemen begonnen toen drie van de crewleden zich ziek moesten melden,” aldus de airline in een verklaring.

Afhandeling
Het lukte niet om snel vervanging ter plaatse te krijgen. “Bovendien raakte ons toestel beschadigd bij de afhandeling, waardoor deze aan de grond moest blijven”, vervolgt Nordica. “We zijn het eens dat de situatie onacceptabel is en we doen ons uiterste best om de situatie zo snel mogelijk op te lossen.”

Schema
Om het schema weer op orde te krijgen, heeft Nordica vluchten vervroegd of verlaat en is een vervangend toestel ingevlogen. De vlucht naar München kan daardoor volgens schema uitgevoerd worden. De maatschappij biedt verontschuldigingen aan en zegt de procedures te hebben verbeterd.

Zomerseizoen
Nordica benadrukt dat sinds het begin van het zomerseizoen op 25 maart tot afgelopen vrijdag 19 april alles volgens plan ging op Groningen Airport. “We gaan ervan uit dit vanaf maandagmiddag voort te zetten.” Nordica vliegt deze winter van maandag tot en met vrijdag twee maal daags naar Kopenhagen vice versa en in het weekeind één keer per dag.

Hoogseizoen
De maatschappij vliegt vanaf Groningen dagelijks op en neer naar München.
In het voorseizoen komt daar op zaterdag een vlucht naar het populaire vakantie-eiland Ibiza bij. In het hoogseizoen wordt deze bestemming verruild voor het Zuid-Franse Nice.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button