AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Southwest: 1 procent vluchten geannuleerd door inspecties

Het Amerikaanse Southwest Airlines zegt dat een minimaal aantal vluchten geannuleerd wordt, als gevolg van inspecties van de CFM56-motoren. De airline benadrukt dat deze inspecties geen gevolg zijn van de noodrichtlijn van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA van vrijdagavond.

Boeing 737
Vorige week dinsdag kwam een zogenoemde fanblade van een van de motoren van een Boeing 737 van de maatschappij los en sloeg door het raam van het toestel. Door het incident kwam een vrouw om het leven. Diezelfde avond stelde Southwest de inspecties aan de motoren versneld uit te voeren.

Fanblades
“We hebben het aantal vluchtvertragingen afgelopen week tot een minimum beperkt”, aldus Southwest. De maatschappij kon dit onder andere doen door de controles van de motoren ‘s nachts uit te voeren en reservetoestellen in te zetten. “Zondag hebben we ongeveer veertig vluchten geschrapt als gevolg van de inspecties aan de fanblades, van de circa vierduizend geplande vluchten.”

FAA
“De annuleringen zijn minimaal, ruwweg 1 procent van het totaal aantal vluchten.” Vervolgens benadrukt de maatschappij dat de annuleringen geen gevolg zijn van de noodmaatregel die werd uitgevaardigd door de FAA. “De annuleringen zijn een gevolg van ons vrijwillige, versnelde inspectieprogramma dat we dinsdag al aankondigden.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/