AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Ultra Long Range’ versie van A350 maakt eerste vlucht

De ‘Ultra Long Range’ versie van de Airbus A350 XWB heeft de eerste vlucht succesvol afgerond, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Test
De eerste testvlucht met het toestel is goed afgerond. Het korte testprogramma is nodig om de veranderingen, ten opzichte van een normale A350-900, te kunnen certificeren. Eén van die veranderingen is een grotere brandstofcapaciteit, zonder een extra tank toe te voegen.

Afstand
Met deze verhoging van brandstofcapaciteit, waardoor er 24.000 liter brandstof in het toestel getankt kan worden, kan de A350 een afstand van 17.964 kilometer afleggen. Met een maximaal opstijg gewicht van 280 ton kan de Ultra long versie 20 uur non-stop vliegen.

Singapore
Het vliegtuig dat door Rolls Royce Trent XWB motoren wordt aangedreven, zal voor het eerst gebruikt worden door Singapore Airlines in de tweede helft van dit jaar. De luchtvaartmaatschappij heeft zeven van de aangepaste A350’s besteld en gaat ze gebruiken op de route tussen Singapore en New York.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button