fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVideoVliegtuigen

Bouw van Boeing’s 747-8 | video

De Boeing 747, ‘the Queen of the Skies’, is een van ’s werelds meest tot verbeelding sprekende vliegtuigen. Maar in de loop der jaren hebben er heel wat veranderingen aan het toestel plaatsgevonden. De laatste versie, de 747-8I (intercontinental), werd de vervanger van de 747-400.

2005
Op 14 november 2005 kondigde Boeing de nieuwste versie van de 747 aan. Het moest de concurrentie aangaan met de Airbus A380. Er zijn twee types van de -8, namelijk de intercontinental (voor passagiers) en de Freighter (voor vracht). De -8I zal ook omgebouwd worden tot de ‘Air Force One’ om de Amerikaanse president veilig over de wereld te vliegen. Hoe dit toestel door Boeing gebouwd wordt en alles wat daar bij komt kijken is in onderstaande video te zien.

Video
In de onderstaande documentaire van National Geographic wordt er een kijkje gegeven in de fabriek van Boeing in Everett en de bouw van de 747-8. De documentaire werd door Aviation Crazy ge├╝pload.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button