LiefhebberNaast het nieuwsVideoVliegtuigtype & -bouwer

Bouw van Boeing’s 747-8 | video

De Boeing 747, ‘the Queen of the Skies’, is een van ’s werelds meest tot verbeelding sprekende vliegtuigen. Maar in de loop der jaren hebben er heel wat veranderingen aan het toestel plaatsgevonden. De laatste versie, de 747-8I (intercontinental), werd de vervanger van de 747-400.

2005
Op 14 november 2005 kondigde Boeing de nieuwste versie van de 747 aan. Het moest de concurrentie aangaan met de Airbus A380. Er zijn twee types van de -8, namelijk de intercontinental (voor passagiers) en de Freighter (voor vracht). De -8I zal ook omgebouwd worden tot de ‘Air Force One’ om de Amerikaanse president veilig over de wereld te vliegen. Hoe dit toestel door Boeing gebouwd wordt en alles wat daar bij komt kijken is in onderstaande video te zien.

Video
In de onderstaande documentaire van National Geographic wordt er een kijkje gegeven in de fabriek van Boeing in Everett en de bouw van de 747-8. De documentaire werd door Aviation Crazy geüpload.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close