fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Eerste 737 MAX 9 voor United Airlines

United Airlines heeft de eerste Boeing 737 MAX 9 in ontvangst genomen. Het vliegtuig wordt ingezet op binnenlandse routes, zo meldt de Amerikaanse airline.

Boeing
De Boeing 737 MAX 9 van United biedt plaats aan 179 passagiers. Er zijn 20 stoelen in de eerste klas in een 2-2 configuratie. In economy plus is er ruimte voor 48 personen in een 3-3 opstelling en in economy kunnen 111 reizigers plaatsnemen, ook in een 3-3 opstelling. Dit jaar ontvangt United nog tien Boeing 737 MAX 9 toestellen.

Bestemmingen
De nieuwe 737 MAX 9 voor United wordt ingezet op binnenlandse routes in de Verenigde Staten. Vanaf 7 juni vertrekt het toestel op vluchten vanuit het George Bush International Airport in Houston naar vijf verschillende steden. Vanaf 29 juni wordt een ander MAX 9 toestel vanuit Los Angeles ingezet. Enkele bestemmingen waar de Boeing naartoe vliegt zijn Austin, Sacremento en Honolulu.

United
United Airlines biedt dagelijks zo’n 4.500 vluchten aan naar 338 vliegvelden verdeeld over 5 continenten. De maatschappij heeft 744 toestellen die op (middel)lange afstanden worden ingezet en nog 518 toestellen die op regionale routes gebruikt worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button