AirlinesNieuwsProfessional

Eerste commerciële vlucht voor Widerøe’s Embraer E190-E2

Widerøe vloog op 24 april voor het eerst met de Embraer E190-E2 op een commerciële vlucht, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Vlucht
De vlucht van Bergen naar Tromsø vertrok om 07:35 uur lokale tijd in Bergen en kwam twee uur later aan in Tromsø. Vlucht WF622, met registratie LN-WEA zat helemaal vol. Na de landing sprak de ceo van Widerøe: “vandaag vieren we een nieuw tijdperk voor Widerøe met de eerste E190-E2 in onze vloot.”

Vijftien
De Scandinavische luchtvaartmaatschappij tekende een contract me Embraer voor vijftien E2 vliegtuigen. Drie daarvan zijn de E190-E2, het eerste lid van de tweede generatie van de E-jets familie. Ook hebben ze de rechten voor nog twaalf andere E2s.

E190-E2
Het toestel heeft een maximale snelheid van 892 kilomter per uur en wordt aangedreven door motoren van Pratt & Whitney 1919G Geared turbofan. De lengte van het toestel is 26,3 meter langs en de vleugelspanwijdte bedraagt 33,7 meter. Het aantal passagiers dat, enkel in economy class, kan plaatsnemen in de E19-E2 van Widerøe bedraagt 114 personen.

Ontvangst
Op 4 april van dit jaar naam de Noorse luchtvaartmaatschappij de E190-E2 van Embraer in ontvangst. Hoe dat verliep is in onderstaande video te zien.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close