InnovatieOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow gaat de strijd aan tegen wegwerpbekertjes

Europa’s grootste luchthaven, Heathrow Airport in Londen, gaat de strijd aan tegen wegwerpbekertjes en andere wegwerpartikelen, zo meldt de luchthaven.

Recycle
De luchthaven wil het gebruik van wegwerpbekertjes op Heathrow tegengaan met een twee-stappenplan. In de eerste fase worden alle bekertjes gestandaardiseerd, zodat het makkelijker wordt om de bekertjes te recyclen. Deze kunnen dan makkelijker verwerkt en gerecycled worden. Nu wordt er 1 op de 400 bekertjes in het Verenigd Koninkrijk gerecycled, met dit nieuwe initiatief moeten dat er veel meer worden.

Hergebruik
In de tweede fase van het plan wordt er gekeken naar een manier om de wegwerpbekertjes helemaal te bannen. Er moet een systeem gezocht worden waardoor de bekertjes hergebruikt kunnen worden, zonder ze weg te gooien. Als dit lukt zal dat jaarlijks 13,5 miljoen wegwerpbekers schelen.

Reizigers
De luchthaven vraagt reizigers om, tot ze een eigen systeem hebben ontwikkeld, een eigen herbruikbare beker mee te nemen die zij kunnen gebruiken, in plaats van de wegwerpbekers. Dit zou ook het gebruik van flesjes, roer-staafjes en rietjes afremmen.

Wegwerpbekertjes
In totaal worden in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 2,5 miljard wegwerpbekertjes gebruikt, naar schatting wordt daar slechts 0,25 procent van gerecycled.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/