fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsProfessional

Lot hoogste baas Air France-KLM op 4 mei bekend

Of de hoogste baas van Air France-KLM opstapt of niet, moet op 4 mei bekend zijn. Dan sluit de digitale raadpleging onder het personeel over het loonbod van Air France, zo laat de maatschappij weten.

Conflict
Topman Jean- Marc Janaillac van Air France-KLM verbond zijn lot aan de uitkomst van die raadpleging. Een ultieme poging om een eind te maken aan een langslepend loonconflict.

300 miljoen
Elf dagen van stakingen hebben de maatschappij nu zo’n 300 miljoen euro gekost. De vraag die Air France voorlegt aan alle werknemers met een contract, luidt: “Om verzekerd te zijn van een positieve uitkomst van het lopende conflict, bent u voor het loonsvoorstel dat op 16 april 2018 is gedaan?”

Anoniem
De werknemers kunnen vanaf donderdag 26 april hun stem uitbrengen, tot vrijdag 4 mei 18:00 uur, daarna wordt de uitkomst bekendgemaakt aldus Air France. De werknemers krijgen zodoende negen dagen de tijd om te stemmen. De personeelsleden kunnen anoniem hun stem uitbrengen. “Zonder legale implicaties”, aldus Air France.

Luchtvaartcombinatie
“Mijn persoonlijke toekomst is niets vergeleken met die van het enorme belang van de toekomst van Air France”, zo verwoordde de ceo van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zijn commitment aan de uitkomst van de enquête, afgelopen vrijdag.

Air France
Het bestuur van Air France legde op 16 april een eindbod op tafel met betrekking tot de loonontwikkeling van de medewerkers. Volgens dat finale bod krijgt het personeel over de hele linie 7 procent meer loon, gespreid over een periode van vier jaar. Bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines. Een meerderheid van de vakbonden wees dat voorstel af.

Janaillac
Janaillac, behalve bestuursvoorzitter van Air France-KLM ook voorzitter bij Air France, besloot daarop het voorstel direct voor te leggen aan het personeel. Zij beslissen niet alleen over dat voorstel, maar gezien de verklaring van Janaillac van vrijdag, ook over zijn lot als hoogste baas. Niet alleen van Air France, maar ook van Air France-KLM.

Gerelateerde artikelen

Back to top button