fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Ryanair maakt bestelling 25 Boeing 737 MAX 8’s definitief

De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft bij Boeing de bestelling voor 25 Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen definitief gemaakt, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Ryanair
Met de bestelling van 25 Boeing 737 MAX 8’s komt de totale bestellijst van de Ierse prijsvechter bij de vliegtuigbouwer op 135 toestellen te staan. De catalogusprijs voor de 25 vliegtuigen ligt op 3 miljard dollar (2,45 miljard euro).

Klant
Ryanair is de grootste 737-800 klant voor Boeing en de grootste Boeing operator in Europa. In totaal heeft de Ierse maatschappij meer dan 650 bestellingen bij Boeing geplaatst. Sinds 1994 is Ryanair klant bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Vorige maand ontving Ryanair de 500e Next-Generation 737-800.

Boeing
Ryanair plaatste eind 2014 een eerste bestelling voor 100 Boeing MAX 8’s. Vorig jaar kwam daar een bestelling van nog eens 10 vliegtuigen van hetzelfde type bij. De 737’s die Ryanair inzet op vluchten bieden ruimte aan 197 passagiers. De toestellen worden door CFM International Leap-1B motoren aangedreven en hebben ‘Advanced Technology’ winglets. Hiermee verbruiken de vliegtuigen 14 procent minder brandstof dan de huidige Next-Generation 737’s.

MAX
Boeing heeft voor de  737 MAX 8 zo’n 4.500 bestellingen ontvangen van 96 verschillende klanten. Het is hiermee het snelst verkopende vliegtuig in de geschiedenis van Boeing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button