AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessional

Topman Korean Air vervangt dochters door professionals

Cho Yang-Ho, de voorzitter van de Hanjin Groep, het overkoepelende orgaan waar Korean Air lines onder valt, heeft zijn beide dochters uit hun functie ontheven. De dames in kwestie worden vervangen door “professionele zaken managers”, aldus Cho Yang-Ho. Dit meldt Bloomberg op basis van een verzonden email van Yang-Ho.

Water
De jongste dochter van Cho Yang-Ho, wordt door haar vader ontslagen als senior vice president bij Korean. De reden hiervoor is dat zij water in het gezicht van een reclamebureau medewerker gooide. Het is niet de eerste keer dat hij een van zijn dochters ontslaat.

Noten
In 2014 ontsloeg hij zijn oudste dochter, toen zij wegens een niet juist geserveerd zakje macadamianoten het vliegtuig liet omkeren op New York JFK Airport. De oudste dochter moest toen voor vijf maanden de cel in, maar vervulde daarna weer andere hoge functies bij een aanverwante hotelketen van Korean Air.

Miserabel
In een email liet Yang-Ho weten dat hij: “zowel als voorzitters van de Hanjin Groep, als hoofd van mijn familie, voel ik me miserabel over het onvolwassen gedrag van zijn dochters. Ik verontschuldig mij aan alle Koreanen.” Volgens Yang-Ho wil hij “de pagina omdraaien” met een sterker management.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button