fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Air New Zealand huurt vliegtuigen door motorproblemen

Air New Zealand (ANZ) moet vliegtuigen huren om vluchten volgens schema te kunnen blijven uitvoeren. Door problemen met de Rolls Royce motoren die onder twee Boeing 787-9’s van de maatschappij gemonteerd zijn, blijven de twee toestellen langer aan de grond staan, zo meldt CH-Aviation.

Langer
Doordat er problemen met 380 Trent-1000 motoren van Rolls Royce ontdekt zijn, moeten de vliegtuigen die met deze motoren vliegen gecontroleerd worden. Doordat deze controles, van de toestellen van ANZ, uitgevoerd moeten worden in de Rolls Royce fabriek in Singapore, kan de Nieuw-Zeelandse maatschappij niet voldoen aan de vraag naar vluchten.

Huren
Om, de inmiddels 9000, getroffen reizigers toch naar hun bestemming te kunnen brengen, wet-leased ANZ (met bemanning) toestellen van het Portugese Hi Fly. Het is niet duidelijk om hoeveel toestellen het gaat. Vorig jaar december schakelde ANZ ook al toestellen van Hi Fly in, toen ging het om een A330-200 en een A340-300.

787-9
ANZ heeft elf Boeing 787-9’s in de vloot, waarvan er op dit moment negen in dienst zijn. De twee 787-9’s die naar Singapore moeten voor de motor controles zijn uit dienst, een derde toestel staat op het Auckland International Airport voor onderhoud.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button