IncidentenMilitairOverig nieuwsProfessional

Amerikaanse F-16 crasht tijdens landing

Een F-16 van de Amerikaanse luchtmacht is gisteren neergestort toen de piloot probeerde te landen, zo meldt de Seattle Times.

Crash
De F-16 van de ’56th Fighter Wing’ divisie van de Amerikaanse luchtmacht, stortte neer op het Lake Havasu City Municpal Airport. Op het vliegveld in Lake Havasu City in Arizona crashte de F-16 op 24 april rond 10:35 uur lokale tijd tijdens een routine trainingsvlucht.

Reden
De reden voor de crash is nog niet bekend. Tijdens het landen week de F-16 voor onbekende reden uit en belande hierdoor naast de baan. De brandweer was snel ter plaatse en zag dat er geen gevaar was voor andere personen.

Piloot
De piloot gebruikte zijn schietstoel om te ontkomen en werd, nadat hij met zijn parachute geland was, naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een statement van de basis waar de piloot gestationeerd is maakt hij het goed.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen