AirlinesOverig nieuwsProfessional

Eerste A330neo in jasje van WOW air | Foto

De eerste A330neo voor WOW air is uit de verfwerkplaats in Toulouse van Airbus gerold, zo laat de Europese vliegtuigbouwer weten via twitter.

Jasje
Op de foto is de nieuwe A330neo te zien in het opvallende jasje van WOW air. Later dit jaar zal de maatschappij het toestel in dienst nemen.


Verre vluchten
De maatschappij zal vier A330neo’s op leasebasis in gebruik nemen. De toestellen worden ingezet op het trans-Atlantische netwerk vanuit thuisbasis Reykjavik, waar ook Amsterdam onderdeel van uitmaakt. De nieuwe vliegtuigen bieden Wow Air de mogelijkheid om directe verbindingen te openen met verre bestemmingen als Honolulu en Hongkong.

Primeur
Wow Air is de tweede maatschappij die het vliegtuigtype ontvangt. De vliegtuigen worden ondergebracht bij CIT Aerospace, die ze voor twaalf jaar verhuurt aan de IJslandse maatschappij. TAP Portugal had eerder dit jaar de primeur met de A330-900 en neemt deze rond de zomer in gebruik.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button