fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Qantas niet langer met 747 van Sydney naar Los Angeles

Qantas stopt met de inzet van een Boeing 747 tussen Sydney en Los Angeles, zo meldt de Australische luchtvaartmaatschappij. De ‘Queen of the skies’ wordt op de route door twee andere toestellen vervangen.

Los Angeles
Vanaf 3 december vliegt er geen Boeing 747 meer tussen Australië en Los Angeles. Het vliegtuig wordt ingeruild voor een Airbus A380 en een Boeing 787-9 Dreamliner. Beide toestellen zullen de route vliegen. De 747 wordt nog niet afgeschreven, maar ingezet naar een andere bestemming in Amerika.

747
De 747 wordt vanaf 7 december tot en met Pasen volgend jaar ingezet op de route van Sydney naar Honolulu. Daar wordt nu een Airbus A330-300 voor gebruikt. Daarnaast vliegt Qantas met een 747 naar San Francisco vanaf 17 december. Deze extra vluchten met de ‘Queen of the skies’ geeft passagiers de mogelijkheid om dagelijks tussen beide steden te reizen.

Afscheid
Vorig jaar nam Qantas afscheid van de oudste 747 in de vloot. Het toestel, met de registratie VH-OJM, werd in 1991 geleverd aan Qantas en heeft sindsdien 110.000 vlieguren gemaakt. De 25 jaar oude Boeing 747 bood plaats aan 353 passagiers verdeeld over vier klassen. Deze vloog tussen Sydney en San Francisco, nu wordt de route weer door een typegenoot overgenomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button