fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

ANA presenteert Hawaii-A380’s met grote capaciteit

All Nippon Airways heeft het ontwerp van de A380’s gepresenteerd die vanaf voorjaar 2019 tussen Tokio en Honolulu op Hawaii zullen vliegen. De toestellen krijgen met 520 zitplaatsen de op een na grootste passagierscapaciteit die ooit is toegepast op een A380.

In de tweeklassen-A380’s van Emirates is plaats voor 615 passagiers.

Cabine
Er worden door Airbus drie Superjumbo’s gebouwd voor ANA. De cabines worden ingedeeld in een vierklassen-opstelling. Op het bovendek komen 8 zitplaatsen in de first class, 56 in de businessclass en 73 in de premium economyclass. Op het benedendek worden 383 economyclass-zitplaatsen geïnstalleerd, waarvan 60 worden uitgevoerd als ANA Couch. Dit zijn stoelen die omgevormd kunnen worden tot bed, door de armleuningen omhoog te plaatsen.


©ANA

Paradijs
ANA wil met de toestellen een paradijselijke ervaring creëren voor de reizigers. De meeste passagiers op de populaire route reizen met hun familie, voor vakantie of een speciale gelegenheid zoals een honeymoon. Hiermee heeft ANA naar eigen zeggen rekening gehouden door bijvoorbeeld sfeerverlichting toe te passen. De vliegtuigen worden verder voorzien van speciale Hawaii-beschilderingen.

Het eerste toestel in de reeks is in de afrondende bouwfase in Toulouse. Het wordt naar verwachting later dit jaar geleverd.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button