FinancieelMilitairOverig nieuwsProfessional

Boeing sleept militair logistiek contract binnen

Boeing heeft een contract binnengehaald om de reserveonderdelen van de F-18 Hornet te leveren aan de Amerikaanse marine en marinierskorps, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Contract
In het contract, met een waarde van 427 miljoen dollar (350 miljoen euro), staat dat Boeing de komende vijf jaar de enige leverancier is van reserveonderdelen voor de F-18’s, met een optie tot vijf jaar verlenging van het contract.

Leveren
Boeing zal verschillende materialen leveren voor het structurele onderhoud en aanpassingen van de straaljagers. De materialen worden aan vijf verschillende basissen geleverd, alsook aan de Boeing Cecil Field Site in Jacksonville in Florida.

Trots
De directeur van de logistieke tak van Boeing, Rick Robinson, is trots op het contract: “we zijn trots om samen te werken met de Amerikaanse marine en het marinierskorps, om zo de legendarische Hornets klaar te maken voor specifieke missies”.

Crash
Vorige maand stortte nog een F-18 Hornet van de Amerikaanse marine neer in Florida tijdens een testvlucht. Bij de crash kwamen beide inzittenden om het leven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close