AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Deadline verkoop Alitalia met half jaar verlengd

De Italiaanse overheid heeft de deadline voor de verkoop van Alitalia met een half jaar verlengd, zo meldt Reuters.

Oktober
Volgens de Italiaanse minister van Industrie, Carlo Calenda, ligt de deadline nu tegen het einde van oktober. Eerder lag de deadline voor de verkoop op eind april. Het verkoopproces werd vertraagd door de verkiezingen in Italië, die tot een ‘hung parlement’ leidde, waarbij geen van de partijen een meerderheid heeft.

Onderzoek
Eerder deze week kondigde de Europese Commissie een onderzoek aan naar de leningen die de Italiaanse overheid aan Alitalia verleend hebben in het afgelopen jaar. Met deze lening kon de noodlijdende maatschappij toch in de lucht blijven totdat de airline verkocht werd.

Verkoop
Alitalia heeft begin april drie biedingen ontvangen van verschillende partijen die de maatschappij willen overkopen. Lufthansa en easyJet zijn twee van de drie bieders, de derde is nog onbekend. Ryanair toonde eerder ook interesse in Alitalia, maar haakte daarna af om zich te focussen op de interne problemen met de roosters voor piloten afgelopen zomer.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button