AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Failliet airberlin zorgt voor goed 1e kwartaal Lufthansa

Met vier procent steeg de operationele winst van Lufthansa in het eerste kwartaal van dit jaar, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij. Eén van de redenen hiervoor is het wegvallen van airberlin.

Winst
Met de stijging van vier procent komt de operationele winst uit op 26 miljoen euro. De ticketverkoop steeg in de eerste drie maanden van dit jaar doordat airberlin vorig jaar failliet is gegaan. Hierdoor stapten veel reizigers over op vluchten van Lufthansa.

Verlies
In totaal, nadat alle belastingen, kostenposten en rentebetalingen meegerekend zijn, staat Lufthansa 57 miljoen euro in de min. Vorig jaar stond de maatschappij nog 68 miljoen euro in het rood. Het aantal werknemers is met 4.079 nieuwe personeelsleden gestegen. In totaal werken er nu 132.620 mensen voor de Duitse maatschappij.

Toekomst
Lufthansa voorziet voor dit jaar een lagere winst dan vorig jaar. In 2017 boekte Lufthansa voor het derde jaar op rij een recordwinst, voor dit jaar zal dat volgens de directie niet lukken. De stijgende brandstofkosten en de toenemende concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen in Duitsland zouden hiervoor de reden zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/