fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Franse ex-minister benoemd tot nieuwe commissaris KLM

Fleur Pellerin, ex-minister van Cultuur en Communicatie in Frankrijk, is door de aandeelhouders van KLM benoemd tot nieuwe commissaris, zo meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Pellerin
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KLM werd Fleur Pellerin benoemd tot commissaris, hiermee volgt zij Alice Dautry-Varsat op. Momenteel is Pellerin ceo van Korelya Capital. Huidig commissaris, Cees ‘t Hart, is voor een tweede termijn herbenoemd. Ook stemden de aandeelhouders in met de herbenoeming van Erik Swelheim voor de tweede termijn als directielid.

Minister
Pellerin werd in 1973 in Zuid-Korea geboren, daar werd ze geadopteerd door een Frans gezin en groeide op in Parijs. Na haar studie en politieke werkzaamheden werd ze van 2014 tot 2016 minister van Cultuur en Communicatie onder premier Manuel Vals en president Hollande. Ook was Pellerin staatssecretaris van Buitenlandse Handel en Toerisme.

Taak
De taak van de raad van commissarissen bij KLM is toezicht houden op de vennootschap en de directie. De raad van commissarissen is een zelfstandig orgaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button