fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nieuwe stakingsacties in mei aangekondigd bij Air France

Drie Franse pilotenvakbondsorganisaties hebben nieuwe stakingen aangekondigd voor mei, zo melden verschillende Franse media. De stakingen staan gepland voor 3, 4, 7 en 8 mei.

Iedereen
In een verklaring roepen de vakbonden op om “druk te blijven uitoefenen voor onze looneisen”. De bonden willen naar eigen zeggen “een overeenkomst ondertekenen die voor iedereen redelijk is.” Topman van Air France, Jean-Marc Janaillac, heeft zijn lot verbonden aan de uitkomst van een geplande stemming onder het personeel over het eindbod. Gaan de werknemers hiermee niet akkoord, dan stapt Janaillac op.

Stemming
De werknemers kunnen vanaf donderdag 26 april hun stem uitbrengen, tot vrijdag 4 mei 18:00 uur, daarna wordt de uitkomst bekendgemaakt aldus Air France. De werknemers krijgen zodoende negen dagen de tijd om te stemmen. De personeelsleden kunnen anoniem hun stem uitbrengen. “Zonder legale implicaties”, aldus Air France.

Air France
Het bestuur van Air France legde op 16 april een eindbod op tafel met betrekking tot de loonontwikkeling van de medewerkers. Volgens dat finale bod krijgt het personeel over de hele linie 7 procent meer loon, gespreid over een periode van vier jaar. Bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines. Een meerderheid van de vakbonden wees dat voorstel af. Zij willen dit jaar een loonsverhoging van 5,1 procent.

300 miljoen
Elf dagen van stakingen hebben de maatschappij nu zo’n 300 miljoen euro gekost. De vraag die Air France voorlegt aan alle werknemers met een contract, luidt: “Om verzekerd te zijn van een positieve uitkomst van het lopende conflict, bent u voor het loonsvoorstel dat op 16 april 2018 is gedaan?”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button