AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus schroeft productie A330’s terug in 2019

Vliegtuigbouwer Airbus vermindert in 2019 de productie van de A330. Het bedrijf rekent erop dat volgend jaar vijftig exemplaren van de widebody van de band rollen. Dit meldt Airbus vrijdagochtend.

Airbus doet de voorspelling bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers. Het eerste kwartaal werd volgens ceo Tom Enders vooral gekenmerkt door problemen met de motoren van de A320neo. Die lagen grotendeels bij de motorbouwers en niet bij Airbus.

A330
Airbus leverde het afgelopen jaar 67 A330’s af en gaat dat doel in 2019 in ieder geval niet halen. De vliegtuigbouwer stelt het productiedoel bij naar vijftig exemplaren per jaar. Het bedrijf spreekt daarbij over “een vermindering”, maar laat in het midden hoeveel toestellen er eerst geleverd zouden worden. In de zomer moet de A330-900 de eerste commerciële vlucht maken voor het Portugese TAP Airlines.

Orders
In de orderboeken stonden eind maart nog 303 A330’s genoteerd. Het overgrote deel hiervan is de nieuwe A330-900. Voor de kleinere A330-800 viel begin maart het doek.

A320neo
Tegelijkertijd stelt Airbus dat de A320neo de weg omhoog gevonden heeft. Er is veel vraag naar het toestel, waardoor de vliegtuigbouwer nu onderzoekt of er per maand meer toestellen gebouwd kunnen worden. Voor de A320neo en A321neo stonden eind maart 5772 orders in de boeken. In 2017 wilde Airbus 200 neo’s afleveren, maar dat doel werd niet gehaald.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button