fbpx
AirlinesNaast het nieuwsVliegtuigen

Eerste klant voor kleinere versie Superjet

De Russische vliegtuigbouwer Sukhoi heeft een eerste geïnteresseerde maatschappij voor een kleinere versie van de SuperJet-100 binnengehaald. De Russische S7 Group en de bouwer ondertekenden donderdag een intentieovereenkomst voor vijftig toestellen, meldt de vliegtuigbouwer.

De kleinere versie van de SSJ-100 biedt plaats aan 75 passagiers. Sukhoi besloot in februari om de ontwikkeling van het kleinere toestel door te zetten. In de intentieovereenkomst is opgenomen dat S7 en Sukhoi voor het einde van de zomer een besluit nemen over de aanschaf van vijftig toestellen.

Relevant
De president van Sukhoi is tevreden dat de plannen van de vliegtuigbouwer gedragen worden. “We hopen dat onze samenwerking leidt tot een competitief en efficiënt vliegtuig dat relevant is voor de markt”, aldus Alexander Rubtsov. Bij de bouw van het nieuwe toestel moeten zoveel mogelijk Russische materialen gebruikt worden, stelt Sukhoi.

3300 toestellen
Sukhoi verwacht ongeveer 3300 vliegtuigen te kunnen leveren. Hiervan moeten 200 tot 300 toestellen voor Russische maatschappijen zijn, de rest is gepland voor buitenlandse carriers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button