fbpx
AirlinesNieuwsVliegvelden

Eurocontrol: 48% vertrekkende vluchten vertraagd in maart

Bijna de helft van alle vertrekkende vluchten op Europese luchthavens had in maart 2018 een vertraging van vijf minuten of meer. Dit meldt Eurocontrol.

De gemiddelde vertraging bij een vertrekkende vlucht bedroeg in maart 2018 14,2 minuten. Dat is vijf minuten meer dan vergeleken met een jaar eerder.

Toename
Van alle vluchten had 48,6 procent een vertraging van meer dan vijf minuten. In maart 2017 lag dat percentage nog op 36,1 procent.

Oorzaken
De vertraging kwam volgens Eurocontrol vooral door het weer en door stakingen van luchtverkeersleiders. Onder andere Istanbul, Schiphol, Londen en Geneve hadden in maart veel last van mist die het vliegverkeer hinderde.

Staking
Ook zorgde een staking van Franse luchtverkeersleiders voor veel vertragingen. Tussen 21 en 23 maart hielden zij een lange staking, waardoor vluchten een andere route moesten kiezen of later konden vertrekken.

Vertraging
Eurocontrol spreekt in het rapport van vertraging als een vlucht meer dan vijf minuten na de geplande vertrektijd vertrekt.

Vroege uren
De organisatie signaleert ook dat er in de ochtenduren veel vertragingen waren door het weer. De mist die Schiphol in maart meerdere dagen trof, loste vaak in de loop van de dag op. Vluchten die met vertraging vertrokken van een luchthaven, liepen die vertraging niet altijd tijdens de eerste vlucht in. Daardoor ontstaan ‘reactionary delays’. Deze vertragingen namen toe tot 6,6 minuten, ten opzichte van 3,8 minuten in maart 2017.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button