AirlinesOpleidingOverig nieuwsProfessional

Nieuw opleidingscentrum voor Wizz Air

Wizz Air zal, als alles volgens planning verloopt, eind 2018 een nieuw opleidingscentrum voor vliegend personeel openen, zo meldt de Hongaarse maatschappij.

Voorzieningen
Het nieuwe gebouw zal uitgerust zijn met de nodige voorzieningen. Zo worden er twee vluchtsimulatoren geplaatst, een fixed base-simulator, een nieuwe Cabin Emergency Evacuation Trainer en een brandweertrainingstoestel. Het trainingscentrum ligt vlakbij het Budapest Liszt Ferenc International Airport.

Gebouw
Verder heeft het gebouw, van 3.800 vierkante meter groot, ook 14 trainingsruimtes, een lobby, een gemeenschappelijke relaxruimte en een kantoor.

Groei
Doordat Wizz Air de afgelopen jaren jaarlijks met meer dan 20 procent groeide, en naar verwachting de vloot de komende tien jaar zal verdrievoudigen, kan de maatschappij met het nieuwe centrum de trainingscapaciteit verhogen naar 100 bemanningsleden per dag. In de toekomst moet dit aantal op 250 leden komen te liggen.

Piloten
Volgens de executive president van Wizz Air, Diederik Pen, is de bouw van het trainingscentrum nodig om de groei van de maatschappij bij te houden. “Tegen eind 2018 hebben we meer dan 1000 piloten en 2000 cabinepersoneelsleden, die regelmatig worden bijgeschoold. Deze aantallen zouden over goed 10 jaar kunnen verdrievoudigen als gevolg van de uitbreiding van Wizz Air. Het nieuwe gebouw zal onze opleidings- en aanwervingsmogelijkheden verbeteren, ons toelaten om te voldoen aan de hoogste trainingsstandaarden en tegelijkertijd de snelle groei van ons bedrijf verzekeren”, aldus Pen

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/