fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Nieuw opleidingscentrum voor Wizz Air

Wizz Air zal, als alles volgens planning verloopt, eind 2018 een nieuw opleidingscentrum voor vliegend personeel openen, zo meldt de Hongaarse maatschappij.

Voorzieningen
Het nieuwe gebouw zal uitgerust zijn met de nodige voorzieningen. Zo worden er twee vluchtsimulatoren geplaatst,Ā een fixed base-simulator, een nieuwe Cabin Emergency Evacuation Trainer en een brandweertrainingstoestel. Het trainingscentrum ligt vlakbij hetĀ Budapest Liszt Ferenc International Airport.

Gebouw
Verder heeft het gebouw, van 3.800 vierkante meter groot, ook 14 trainingsruimtes, een lobby, een gemeenschappelijke relaxruimte en een kantoor.

Groei
Doordat Wizz Air de afgelopen jaren jaarlijks met meer dan 20 procent groeide, en naar verwachting de vloot de komende tien jaar zal verdrievoudigen, kan de maatschappij met het nieuwe centrum de trainingscapaciteit verhogen naar 100 bemanningsleden per dag. In de toekomst moet dit aantal op 250 leden komen te liggen.

Piloten
Volgens de executive president van Wizz Air, Diederik Pen, is de bouw van het trainingscentrum nodig om de groei van de maatschappij bij te houden. “Tegen eind 2018 hebben we meer dan 1000 piloten en 2000 cabinepersoneelsleden, die regelmatig worden bijgeschoold. Deze aantallen zouden over goed 10 jaar kunnen verdrievoudigen als gevolg van de uitbreiding van Wizz Air. Het nieuwe gebouw zal onze opleidings- en aanwervingsmogelijkheden verbeteren, ons toelaten om te voldoen aan de hoogste trainingsstandaarden en tegelijkertijd de snelle groei van ons bedrijf verzekeren”, aldus Pen

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button