fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Norwegian krimpt eigen vloot met 140 toestellen in

Norwegian Airlines krimpt de eigen vloot de komende jaren met 140 toestellen in. Dit maakte de maatschappij bekend bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers.

De vloot van Norwegian bestaat op dit moment uit 152 toestellen, inclusief die van de Ierse, Argentijnse en Britse dochtermaatschappijen. Bij Boeing staan nog orders voor in totaal 226 vliegtuigen.

Leasemaatschappij
Eerder werd al bekend dat Norwegian zes 787’s niet rechtstreeks bij Boeing afneemt. Deze toestellen zijn overgeplaatst naar een leasemaatschappij. Voor Norwegian is dat goedkoper, omdat de maatschappij die de toestellen bestelt, vanaf de dag dat de overeenkomst getekend wordt, geld betaalt aan de vliegtuigbouwer. Die verantwoordelijkheid ligt nu bij de leasemaatschappij. Norwegian betaalt alleen leaserates aan de leasemaatschappij.

Verkoop
Norwegian houdt ook de optie open dat de eigen vloot krimpt doordat vliegtuigen verkocht worden. De maatschappij houdt de vloot jong en verkoopt toestellen als ze te oud zijn. Het oudste toestel in de vloot is op dit moment een Boeing 737-800 uit augustus 2009. De gemiddelde leeftijd van de vloot bedraagt 3,7 jaar.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button