AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Personeel afhandelaars Schiphol staakt vrijdag

Personeel van drie afhandelaars op Schiphol legt vanmiddag korte tijd het werk neer. De staking bij Menzies, Aviapartner en Swissport gaat vertraging opleveren voor reizigers, stelt vakbond FNV Luchtvaart.

De vakbond onderhandelt al langere tijd met de drie afhandelaars over nieuwe werkafspraken. Die onderhandelingen hebben tot nu toe niets opgeleverd. Afgelopen vrijdag organiseerde de avkbond al stiptheidsacties.

Staking
Het personeel dat de vliegtuigen laadt en lost, legt vanmiddag tussen 17.00 en 17.45 uur het werk neer. De bedrijven handelen onder andere vluchten van Corendon, Garuda Indonesia, Turkish Airlines, Egyptair, Etihad en TUI af. In de vertrekhal houden medewerkers tussen 17.00 en 19.00 uur stiptheidsacties, waarbij ze strikt volgens de regels werken. Hierdoor kunnen vertragingen ontstaan.

Overlast
“We betreuren de overlast voor reizigers, maar we hebben de bedrijven ruim op tijd ingelicht. Helaas hebben onderhandelingen, het stellen van een ultimatum en het houden van stiptheidsacties niet tot resultaat geleid. We kunnen niet anders dan overgaan tot werkonderbrekingen”, aldus Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart.

Bezuinigen
Volgens de vakbond staat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport soms jaren stil of blijft die achter bij de inflatie. “De strategie van prijsconcurrentie en bezuinigen op personeelskosten leidt ook tot toenemende werkdruk voor de 1.650 medewerkers bij de afhandelbedrijven”, stelt de vakbond.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close