fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Personeel afhandelaars Schiphol staakt vrijdag

Personeel van drie afhandelaars op Schiphol legt vanmiddag korte tijd het werk neer. De staking bij Menzies, Aviapartner en Swissport gaat vertraging opleveren voor reizigers, stelt vakbond FNV Luchtvaart.

De vakbond onderhandelt al langere tijd met de drie afhandelaars over nieuwe werkafspraken. Die onderhandelingen hebben tot nu toe niets opgeleverd. Afgelopen vrijdag organiseerde de avkbond al stiptheidsacties.

Staking
Het personeel dat de vliegtuigen laadt en lost, legt vanmiddag tussen 17.00 en 17.45 uur het werk neer. De bedrijven handelen onder andere vluchten van Corendon, Garuda Indonesia, Turkish Airlines, Egyptair, Etihad en TUI af. In de vertrekhal houden medewerkers tussen 17.00 en 19.00 uur stiptheidsacties, waarbij ze strikt volgens de regels werken. Hierdoor kunnen vertragingen ontstaan.

Overlast
“We betreuren de overlast voor reizigers, maar we hebben de bedrijven ruim op tijd ingelicht. Helaas hebben onderhandelingen, het stellen van een ultimatum en het houden van stiptheidsacties niet tot resultaat geleid. We kunnen niet anders dan overgaan tot werkonderbrekingen”, aldus Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart.

Bezuinigen
Volgens de vakbond staat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport soms jaren stil of blijft die achter bij de inflatie. “De strategie van prijsconcurrentie en bezuinigen op personeelskosten leidt ook tot toenemende werkdruk voor de 1.650 medewerkers bij de afhandelbedrijven”, stelt de vakbond.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button