fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Southwest verwacht minder boekingen na dodelijk ongeval

De Amerikaanse maatschappij Southwest voelt de gevolgen van het dodelijke ongeval half april nog wel even. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers stelde ceo Gary Kelly dat er waarschijnlijk een procent minder vluchten geboekt zullen worden.

Op 17 april kwam een vrouw om het leven nadat een fanblade uit een motor een gat sloeg in het raam van een Boeing 737 van Southwest. De vrouw raakte zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis.

Inspecties
Na het incident annuleerde Southwest een aantal vluchten omdat de motoren van tientallen vliegtuigen gecontroleerd moesten worden. Hoeveel die inspecties gaan kosten is volgens persbureau Reuters nog niet duidelijk.

Lagere omzet
Bij de kwartaalcijfers voorspelt Southwest dat de omzet per beschikbare stoel omlaag gaat in de komende drie maanden met één tot drie procent. “Ongeveer één à twee procent van deze afname is toe te wijzen aan minder boekingen na het incident op vlucht 1380”, stelt de carrier.

100 miljoen
Volgens Reuters kost dit Southwest vijftig tot 100 miljoen dollar aan inkomsten. In het eerste kwartaal behaalde de carrier een winst van 438 miljoen dollar.

Vloot
Naast de aandacht voor het dodelijke incident had Southwest ook positief nieuws te melden. De maatschappij heeft bij Boeing veertig extra 737 MAX-8’s besteld. De toestellen worden geleverd tussen 2019 en 2022.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button