fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Topman Air France vraagt vliegers in te stemmen met bod

Het voorstel waar medewerkers van Air France zich over mogen uitspreken, ‘is een goed voorstel’, stelt de hoogste baas van de Air France piloten. Hij roept zijn vliegers op om in te stemmen met het bod.

Volgens Executive Vice President Flight Operations Olivier Dulat moeten de piloten instemmen met het aanbod omdat het weigeren van het bod de maatschappij slechter maakt. In een opiniestuk in de Franse krant Les Echos omschrijft Dulat het bod als “een goed bod. Het komt de salarisverwachting tegemoet en is gewijd aan de toekomst”.

De concurrentie in de luchtvaart is “enorm agressief en dynamisch,” stelt Dulat, “Om bij de beste airlines in Europa te blijven, is er maar één oplossing. Terugveroveren en groeien.” Dat is volgens de baas van de vliegers exact wat ceo Jean Marc Janaillac beoogt met zijn plan.

Voordelen
Voor de piloten betekent meer groei een aantal positieve punten, schrijft Dulat. Er komen 300 piloten bij, meer dan 1000 vliegers kunnen een nieuwe typerating halen en er komt meer aandacht voor verbeteringen in de cockpit.

Verantwoordelijkheid
Dulat neemt afstand van de negatieve geluiden binnen Air France. “Ik sta voor de energie en verantwoordelijkheid die we als piloten elke dag laten zien”, stelt hij. Een constructief gesprek is volgens de topman de enige manier om iets positiefs te bereiken. “Ik vertrouw erop dat mijn collega-piloten de balans naar de goede kant laten doorslaan.”

Referendum
Het personeel van Air France mag zich tot 4 mei via een online stemming uitspreken voor of tegen het loonbod van de directie. Het personeel krijgt over de hele linie 7 procent meer loon, gespreid over een periode van vier jaar. Bovenop de verschillende individuele verhogingen voor de verschillende disciplines. Een meerderheid van de vakbonden wees dat voorstel af.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button