CargoIncidentenOverig nieuwsProfessional

Drie doden bij crash Hercules C-130 in Libië

In Libië zijn er drie personen omgekomen bij een crash met een C-130 van het Libische staatsbedrijf ‘National Oil Corporation’, zo meldt de Libya observer.

Crash
De C-130 van de Libische luchtmacht, met 18 ton aan catering- en onderhoudsmateriaal, was net opgestegen van het Sharara olieveld in het zuidwesten van Libië, toen het om 12:25 uur lokale tijd neerstortte in de woestijn. Het toestel werd gecharterd door Akakus Oil. De drie inzittenden, de piloot en twee co-piloten, kwamen om het leven. Een vierde persoon raakte gewond en werd via luchtvervoer geëvacueerd naar Tripoli, de hoofdstad van Libië, om behandeld te worden.

Ontploffing
Het toestel kwam, naar alle waarschijnlijkheid, tot ontploffing door een mechanische fout. De oorzaak van de crash wordt onderzocht. De betrokken partijen lieten weten mee te leven met de families van de slachtoffers.

Gedwongen
De oliemaatschappij werd gedwongen de C-130 te charteren om de goederen te vervoeren, doordat de wegen naar het olieveld geblokkeerd waren en de veiligheid voor het goederenvervoer aan de grond niet gewaarborgd kon worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close