fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Duizenden extra passagiers Schiphol na stroomstoring

Luchthaven Schiphol verwacht na de stroomstoring van zondag, op maandag zo’n vijf- tot zesduizend extra passagiers. Dat zegt een woordvoerder van Schiphol desgevraagd.

Vluchten
De duizenden passagiers die zondag als gevolg van de stroomstoring niet weg konden, vertrekken alsnog verspreid over de dag.

Processen
Als gevolg van een stroomstoring in onder andere delen van Amsterdam, werden ook systemen op Schiphol zondag geraakt. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. “Dat wordt uitgebreid onderzocht,” aldus de woordvoerder van de luchthaven. “Ook de processen zoals die zijn doorlopen, worden geëvalueerd.”

KLM
Onder andere de inchecksystemen kwamen plat te liggen. Hoewel de meeste systemen snel weer op gang waren, werd de terminal wel enige tijd gesloten. Dit omdat het erg druk is dezer dagen op de luchthaven in verband met de meivakantie. KLM annuleerde tientallen Europese vluchten.

Vertragingen
De hele dag zondag hadden passagiers te maken met vertragingen. Een woordvoerster van KLM laat weten dat maandagochtend alles vooralsnog op schema vliegt. De maatschappij heeft geen extra vluchten, die ruimte is er ook niet gezien de drukte vanwege de meivakantie. “Veel passagiers waarvan de vlucht niet doorging, zijn al weg of gaan vandaag alsnog.” De maatschappij schrapte in totaal 43 Europese retourvluchten.

Passagiers
Maandagochtend is alles ‘prima opgestart’. Schiphol: “We verwachten een reguliere, drukke vakantiedag met vijf- tot zesduizend extra passagiers als gevolg van het incident van gisteren.” Een reguliere drukke dag houdt in dat meer dan 200.000 passagiers via luchthaven Schiphol reizen.

Bussen
De woordvoerder waarschuwt wel dat maandag gestaakt wordt in het streekvervoer. “De bussen van en naar de parkeerplaatsen rijden wel, dat zijn eigen bussen.”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button