fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow wil auto’s weren om uitstoot te beperken

Europa’s grootste luchthaven, Londen Heathrow, overweegt een heffing voor automobilisten in te voeren van 15 pond. Autoverkeer moet daardoor ontmoedigd worden, waardoor de uitstoot rond de luchthaven daalt.

Mileudoelstellingen
Dat meldt de The Daily Telegraph. Een woordvoerder van Heathrow ontkent de plannen niet tegenover de Britse krant, maar benadrukt dat de maatregel gezien moet worden als allerlaatste mogelijkheid om de milieudoelstellingen te halen.

Toeslag
“We hebben ambitieuze plannen om de spoorcapaciteit te verdriedubbelen voor 2040 waardoor dertig miljoen meer passagiers daar gebruik van kunnen maken dan nu het geval is,” aldus de woordvoerder van de luchthaven tegen de krant. “Als het nodig is, zou een toeslag een andere manier zijn om het reizen per weg te verminderen.”

Baan
De toekomstige derde baan op Heathrow krijgt een capaciteit van 740.000 vluchten per jaar. Dat is 50 procent boven de huidige limiet. Naar verwachting verdubbelt het aantal passagiers naar 130 miljoen per jaar in 2050. Het toenemende wegverkeer van en naar de luchthaven vormt een van de grootste obstakels voor de Londense luchthaven om de emissiedoelstellingen te halen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button