Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow wil auto’s weren om uitstoot te beperken

Europa’s grootste luchthaven, Londen Heathrow, overweegt een heffing voor automobilisten in te voeren van 15 pond. Autoverkeer moet daardoor ontmoedigd worden, waardoor de uitstoot rond de luchthaven daalt.

Mileudoelstellingen
Dat meldt de The Daily Telegraph. Een woordvoerder van Heathrow ontkent de plannen niet tegenover de Britse krant, maar benadrukt dat de maatregel gezien moet worden als allerlaatste mogelijkheid om de milieudoelstellingen te halen.

Toeslag
“We hebben ambitieuze plannen om de spoorcapaciteit te verdriedubbelen voor 2040 waardoor dertig miljoen meer passagiers daar gebruik van kunnen maken dan nu het geval is,” aldus de woordvoerder van de luchthaven tegen de krant. “Als het nodig is, zou een toeslag een andere manier zijn om het reizen per weg te verminderen.”

Baan
De toekomstige derde baan op Heathrow krijgt een capaciteit van 740.000 vluchten per jaar. Dat is 50 procent boven de huidige limiet. Naar verwachting verdubbelt het aantal passagiers naar 130 miljoen per jaar in 2050. Het toenemende wegverkeer van en naar de luchthaven vormt een van de grootste obstakels voor de Londense luchthaven om de emissiedoelstellingen te halen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/