fbpx
AirlinesEmbraerKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM Cityhopper maakt Embraer-vloot compleet

KLM Cityhopper heeft de 49e en voorlopig laatste Embraer ontvangen. Afgelopen zaterdag kwam de E175 aan op Schiphol, zo meldt KLM.

Koningsdag
De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer had een speciaal oranje tintje op de E175 voorzien, ter ere van Koningsdag. In totaal heeft KLM Cityhopper nu 49 Embraer toestellen in de vloot.

49e Embraer voor KLM Cityhopper © Erik Lips

Vlootvernieuwing
Met de komst van het 49e vliegtuig is de vlootvernieuwing bij KLM Cityhopper ten einde. De KLM-dochter is met 17 Embraer E1756’s en 32 E190’s de grootste gebruiker van Embraer toestellen in Europa. KLM Cityhopper maakte eerder bekend 50 toestellen te willen. Volgens een woordvoerder was dat getal nooit heilig. De maatschappij kan met de 49 toestellen het netwerk vliegen zoals gewenst is.

Fokker
KLM Cityhopper nam in 2017 afscheid van de laatste Fokker 70. In vergelijking met dat vliegtuig verbruikt de E175 zo’n 22 procent minder brandstof. Bovendien passen er, met ruimte voor 88 reizigers, meer passagiers in het toestel.

Ophalen
De toestellen worden in Brazilië bij de vliegtuigbouwer opgehaald en dan naar Schiphol gevlogen. Hoe dat in zijn werking gaat is in onderstaande video van KLM te zien.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button